EC szoptatás közben

A szoptatás (vagy cumiból etetés) közbeni EC opcionális.

A továbbiakban az egyszerűség kedvéért csak szoptatást fogok írni, de természetesen mindenféle táplálás ide tartozik (cumiból, ivópohárból, kinekmi). A következő opciók lehetnek:

Pelusba ürít a babád

Megeteted, közben pelusba ürít a babád. Miközben pisil/kakil mondod a hangjelzéseteket, ezzel is építve az asszociációt (azt a hangjelzést amit a megfigyelés alatt vezettél be). Evés után rögtön csere és bili-felajánlás, hátha jön még valami.

Szoptasd a bilin

Szopi közben pucér popóval van úgy, hogy alárakod a bilit. Ebből mondjuk nem érdemes rendszert csinálni, mert a baba azt várhatja el, hogy legyen cicizés WC-zés közben. Valószínűleg egy olyan szokássá vállna amit nehéz megtörni.

Ha úgy gondolod neked ez gondot fog okozni ne szoktasd rá. Sok baba azonban magától hagyja el ezt a szokást idővel.

Pár hónaposan a legtöbben már csak a szoptatás legvégén ürítenek csak. Legkésőbb ekkor érdemes elhagyni a szoptatás közbeni bilizést.

Kép forrása: Go Diaper Free

Állj “készenlétben”

Szopi előtt vedd le a pelust és tegyél be egy tetrát/prefoldot hosszában összehajtva a lába köze, alá egy vízhatlan lepedőt az öledbe, fölé takarót, hogy ne fázzon. Tedd a bilit, törlőt, szükséges dolgokat a kezedügyébe.

Általaban ki-be veszik a cicit, picit pukiznak, vonaglanak, akarnak de nem tudnak tovább enni mielőtt jön a kaki/pisi. Akkor vedd le a ciciről és a tedd a bili fölé, ha végeztetek és igényli akkor folytassátok a szopit.