KremerSara_EC_termeszetescsecsemohigienia

Ahogy mi kezdtük az EC-t

Szia Sári vagyok, két pici lány anyukája. Amikor az elsővel elkezdtük a természetes csecsemőhigiéniát akkor 2 hetes volt. Tulajdonképpen ő döntött úgy, hogy kezdjünk 😀 minden alkalommal amikor kibontottuk a pelusát odapisilt a pelenkázóra. Ő úgy döntött, hogy nem csinál a pelusába, én pedig úgy döntöttem, hogy a bili fölé tartom, hogy oda menjen ne pedig mindenfelé. Mielőtt elkezdtük borzalmas pelenkakiütése is volt amit szellőztetni kellett, így eleve alkalom nyílt a megfigyelésre is. A másodiknál az első napon kezdünk.

A legjobban azt élvezem, hogy még egy extra kapcsolódási pontunk van. A babám így megtartja a veleszületett higiéniai érzékét, nem kell, hogy az ürülékében üljön vagy, hogy én bármiből is kakát mossak, és persze környezet- és pénztárcabarát megoldás. ... Mi még? Jóga tanárként tetszik, hogy van test-tudatosság ilyen pici korban és még fejleszteni is lehet.

Ahogy a szobatisztaság jött a képbe

Az első képzés amit elvégeztem az szobatisztasági tanácsadói képzés is volt. Mivel gyakran jönnek hozzám olyan gyerekekkel akik már 15-20 hónap felett vannak, ezért elkezdtem foglalkozni ezzel az “EC-t kinőtt” korosztállyal is.

Mindkét lányommal végül EC alapú szobatisztaság tanításával zártuk az EC-s időszakot. Továbbá a nagyobbik lányom igen érzékeny típus, bármilyen nagyobb változás visszaesést okoz nála. Több mint fél év szobatisztaság után a tesó érkezése, bölcsi majd ovi kezdés, dackorszak mind újabb és újabb lehetőségeket nyújtottak, hogy saját tapasztalatokat szerezzek a szobatisztaság terén.

És amiért tanítani kezdtem

Összességében az EC módszere valami olyan amit szeretek csinálni és tanítani is. Csodálatos dolognak tartom, hogy ilyen ügyesek a gyerekek és, hogy szülőként ilyen mélyen meg tudjuk ismerni és érteni őket. Szeretném ha ez a szemlélet sokakhoz eljutna. Így biztos, hogy több egymás mély megértésén alapuló szülő-gyerek kapcsolat lesz és talán a világ is így válik még élhetőbbé.

Egy kis személyes...

Itt egy kis személyes infó rólam, hogy tudjatok hova tenni a nagyvilág sokszínű forgatagában 🙂

Budapest

Budapest

Ahol lakok és működök

Személyesen itt találkozhatsz velem a legtöbbet. EC klubban, tanfolyamokon és előadásokon.
És persze kismama és baba-mama jóga oktatóként is szívesen látlak. Jelenleg még babázok, de ha mindenki ovis lesz, akkor több személyes esemény is várható.

Pelenkatlanodj logo

Pelenkátlanodj

Múlt-Jelen-Jövő

A csapat egyre bővül. Jelenleg a két Fb. csoportot minden napon más moderátor kezeli. Előadásokat már képzett Pelenkátlanodj Bevezető Előadók is tartanak. A nem szakmai ügyeket is hozzáértő emberek intézik. Előfordulhat, hogy megkereséskor ők válaszolnak neked.

arasremerk_anyaság

Szakmai háttér

Tanulmányok

2017-ben elvégeztem a Go Diaper Free tanácsadó képzést. 2019 májusában visszadtam az oklevelem, hogy kidolgozhassam a saját módszerem. 2019-2020 elvégeztem az Oh Crap Potty Training és Institute of Pediatric Sleep and Parenting Potty Training Certification Program tanácsadói képzéseket is.

Szeretnéd felvenni a kapcsolatot velem?

Kérdésed van? Egyéb ötleted, ajánlatod van a számomra? Keress fel a Fb. oldalamon keresztül: