Meddig hagyjam ücsörögni a bilin?

  1. Megfigyelés!!! Csinálj megfigyelést ha még nem csináltál, hogy tudd mikor kell a babádnak ürítenie ÉS akkor ajánld fel neki a bilit, ha valóban kell neki. + kondicionáld a hangjelzésre is, nagyobbaknál használhatsz szavakat is.
  2. Gyakorlat: Hangjelzés/szavak elhangzása után ha kell neki akkor 60 másodperc elég kell legyen, hogy elinduljon a dolog, vagy hogy lásd rajta, hogy jönni fog -e egyáltalán.
  3. Ha kell neki és idő előtt leveszed azt ő úgyis jelezni fogja. Ha mégsem akkor tapasztalni fogod, hogy egy kicsit hosszabban kell rajta hagyni a bilin és akkor korrigálhatod ezt a 60 mp várakozási időt. (Figyelem! Ha 5 percel a bilire rakás után bepisil az lehet biliszünet is)
  4. Nagyobbacska, önállóan ülni tudó gyerekek esetén: Amivel még lehet tenni egy próbát: ebben a korban már kellhet nekik a privát tér (bár néhány gyereknek meg pont anya megnyugtató társasága kell). Tehát érdemes kipróbálni ha ráül akkor kvázi otthagyod kicsit. Ugyanabban a helységben elkezdesz matatni valamivel amire fokuszalsz a biliző gyereked helyett. Pl. a fürdőben gyorsan bepakolod a mosogepbe a ruhát, kiszeded a szemoldokod… vagy csak azt mondod, hogy egy pillanat be kell hoznom valamit. Sok gyerek ekkor tudja magát elengedni igazán, ha nincs ott senki.